Jumaat, 15 Januari 2010

artis malaysia perlukan publisiti

tadi baru lepas berjumpa seorang kawan .. makan kat subway .. lepak - lepak pastu bercerita muzik tanahair kita ni .. banyak artis - artis baru yang tumbuh macam cendawan ... namun .. aku berminat tentang cerita artis kita yang bagus - bagus ... tapi bila bercakap pasal artis aku terfikir pasal masa depan artis kita .. kesian pun ada juga .. tak puas hati pun ya juga ... ..
kalau satu radio kat malaysia .. asyik pasang lagu english .. yang latest -latest .. so yang dua lagi radio ni napa masih juga tak faham - faham .. pasang la lagu artis malaysia... bukan lah takder pasang langsung .. tapi lagu - lagu artis yang dah glamor ja yang artis yang baru nk naik yang baru merangkak dengan 3-4 lagu ni macam tak dilayan ... takkan nak pasang lagu pun nak kena pilih -pilih sampai macam tu sekali sekarang ni pun macam budak2 matahari poyos .. lagu - lagu ok what ... tapi kalau nak dengar pasang kat radio ni mmg susah la ... satu hari sekali pun susah .... ader la sesetengah radio jer yang pasang itupun bersebab ...... CDnaz pun lagu best ... lirik semua mantap tapi still tak cukup publisiti ... napa eik ... wahai radio - radio yang dua tu pasang la selalu sikit .. lagu dioorg .. peminat diaorg berlambak yang nak dengar ... kalau selalu pasang .. maka cepat la publisiti tu tersebar ... sejak kebelakangan ni aku selalu sangat terfikir pasal artis malaysia .. macam DIOR contohnya dia ada talent yang tersendiri ada lagu yang menarik dan jarang - jarang pun kita jumpa artis yang unik macam ni ... bagi aku semua artis malaysia kena seimbang .. kena tahu dan kena sedar ruang semua pihak .. yang baru .. pun perlukan perhatian ..
anyway aku berharap kawan - kawan aku all success ...
dior , matahari poyos , cdnaz , aesar (yang baru nak kuar album ) dan Min yasmin yang juga bercita - cita tinggi ....


** gudluck ...

Ahad, 10 Januari 2010

DOA untuk adik ....2010




Tahun ni tahun 2010 aku berharap segalanya akan ber jalan lancar ... menempuhi segala macam dugaan yang tuhan turunkan ..awal tahun saja aku tertunggu - tunggu satu keputusan yang terlalu menakutkan kami sekeluarga .. maklumlah ... bukan senang untuk setiap orang untuk menerima hakikat ... yang terpaksa berpisah jauh ... aku dilahirkan sebagai anak sulung dari 5 beradik ... 3 perempuan dan 2 lelaki ... .. walaupun kami semua tak tinggal bersama ... namun sebagai adik beradik .. kami tetap rapat ... cuma tahun ini 2010 aku sayu sedikit ... hilang seorang adik yang terpaksa jauh dari kami ... nak pulak adik yang bongsu sekali .... mungkin ada hikmah di sebalik perpisahan ini mungkin juga tuhan mahu menduga kami .... aku boleh dikatakan rapat dengan dia .. namun kali terakhir aku berjumpa masa raya 2009 ... itu lah kali terakhir .. lepas dari tu ... tak lagi ... bila tahun 2010 januari ... dia terpaksa dihantar ke machang kelantan .. aku sedih .. tahu yg dia sedih mak juga sedih ... mana pernah dia terpisah dengan kami begitu lama dan mana pernah dia tidur malam tanpa kami ... ''ya allah kuatkan lah semangat ku '' semalam bila makan teringat kan dia bila masa happy pun tiba- tiba jadi suram ... teringatkan dia ... .. darah daging bila terpisah .. begini lah rasanya .... aku berharap dan sentiasa memanjangkan doa ..... agar tuhan turunkan rahmat dan segala yang baik baik untuknya ...amin ....

* tak sabar nak tunggu hujung bulan nak kesana .. nak jumpa dan nak lepaskan rindu ....

TERATAK UNGUBIRU

Foto saya
Dibesarkan dalam keluarga yang sederhana dengan 5 orang adik beradik , kerana kurang dimanjakan aku bertekad mencari ruang hidup sendiri membina masa depan sendiri kini aku semakin success .. aku berazam sekurang -kurang novelku dapat dikeluarkan ..amin..
Terdapat ralat dalam alat ini

Remembrances Song


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones