Isnin, 7 Disember 2009

Berjoget di kampung









































































6hb Disember yang lalu , aku kat kampung ,, hehe acctually itu kampung mak aku ..kat pahang nama kampung tu kampung Som .. aku dengar Deejay kenduri tu cakap nama tu datangnya dari kampung yang banyak tanam daun Kesom .. betul ker ? mmm entah .. betul lah kot ..
balik untuk kenduri sepupu aku yang wife dier orang Gurun kedah ini kenduri sambut menantu lah ni ... seekor lembu di korbankan tapi masa aku on the way nak kesana aku dengar lembu tu terlepas huhuhu sibuk orang kampung kejar lembu .. agaknya kecut perut lembu tu nk kena sembelih .. aku sampai sajer sibuk kat dapur masukkan bunga telur dan buah tangan untuk tetamu esok ... letih bukan main lagi tapi bila sekali segala berekumpul seronok juga .. makngah aku tu anak dia ramai kau dah tak ingat berapa orang tapi yang pasti lebih dari 1 pasukan bola sepak .. bila kenduri macam ni seronok berkumpul umah mak sedara aku ni panjangnya dekat 1km .. panjang ... kalua dari ruang tamu nak kedapur tu puas la jugak berjalan .dalam erti kata lain kalau malas nk berjogging kat taman jogging jer dalam umah tu ...jauh ............
malam sebelum kenduri macam biasalah orang kampung berpesta dengan mini konsert rock kat kampung yang mana ader bakat terpendam haa... masa tu lah nk tunjuk bakat ...best jugak sebenarnya sebab suasana macam ni dah takder sangat kat kmapung oranf lain .. malam tu siap ader karaoke lagi .. pastu diakhirya dengan joget lambak .. dangdut dan macam 2 yang meriah meriah .. seronok sebab semua yang berdangdut tu sepupu jer ... semua saudara terdekat ...
siangnya masa hari perkahwinan pun ader lagi karaoke masa tu pengantin pun tunjuk bakat ..sepupu-2 aku ni semuanya pandai menyanyi so tak sumbanglah majlis aritu ... pengantin pakai baju bertemakan biru .. cantik .. raja sehari lah katakan ..
kalau ader yg nk merasa suasana kenduri yang gempak macam ni datang la kan kampung aku ... best .... ..nukilan ungubiru

Tiada ulasan:

TERATAK UNGUBIRU

Foto saya
Dibesarkan dalam keluarga yang sederhana dengan 5 orang adik beradik , kerana kurang dimanjakan aku bertekad mencari ruang hidup sendiri membina masa depan sendiri kini aku semakin success .. aku berazam sekurang -kurang novelku dapat dikeluarkan ..amin..
Terdapat ralat dalam alat ini

Remembrances Song


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones