Rabu, 27 Ogos 2008

Darah Daging

Apa ertinya darah daging kalau tak dapat dikongsi kegembiraan bersama ? dalam kehidupan ini sudah menjadi lumrah bagi setiap kakak menyayangi dan menjaga adik - adiknya yang lain tapi perlukah ini berlaku adakah satu kemestian ? aku tetanya -tanya sendiri sayang kah mereka pada aku , sanggupkah mereka berkorban untuk aku , dalam kesunyian malam ini aku terpaksa menjawab teka - teki ini . begitu jugalah watak didalam ceritaku ini Mellisa ..sedap nama tu .. Melissa dilahirkan dalam kehidupan yang serba sederhana mempunyai cita -cita yang sama sekali tidak pernah dibanggakan oleh keluarga namun hidup tetap diteruskan ,berbekalkan semangat dan cita cita dia berazam untuk mencipta nama untuk dirinya sendiri ..kesian mellisa terpaksa berkerja jauh dari keluarga menyimpan wang simpanan untuk menyambung pelajaranya.'' Kakak janji satu hari nanti semua orang akan berbangga dengan kakak'' itulah kata -kata manis melissa dan juga kata-kata terakhirnya sebelum kereta volvo itu meyodoknya dari depan ''innalilah'' kesian melissa belum sempat membuktika apa -apa dia pergi menemui ajal .
''Buat adik tersayang , kakak dah sampai ke KL dan esok segala-galanya akan bermula , jangan risau kan kakak yang penting jaga mak baik- baik , cukup bulan nanti dapat gaji kita makan Pizza ok ... huhuhu mesti adik happy kan ?'' Marina menutup surat yang dibacanya dengan perlahan dia membuka kain yang menutup wajah melissa ''Ya allah dia masih cantik dia masih ayu aku bersyukur padamu ya allah kerana kamu lebih meyayanginya '' Marina tahu kalau kakaknya tak dapat teruskan cita -cita, maka dialah yang perlu teruskan cita -cita itu perkataan MODEL bermain dibenaknya ...( sambil tersenyum Marina redha ...)

Tiada ulasan:

TERATAK UNGUBIRU

Foto saya
Dibesarkan dalam keluarga yang sederhana dengan 5 orang adik beradik , kerana kurang dimanjakan aku bertekad mencari ruang hidup sendiri membina masa depan sendiri kini aku semakin success .. aku berazam sekurang -kurang novelku dapat dikeluarkan ..amin..

Remembrances Song


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones