Jumaat, 24 Oktober 2008

MUSIBAH

kerana menderhaka dengan orang tua kerana menghina ibu bapa maka tuhan .. terus meguji kita memberi amaran .malam raya yang lalu tuhan maha kaya dia kemalangan , sebelah mukanya hancur dik jalanraya , bayangkan masa tu ibu dan ayah yang dicaci tiada di sisi .. Ya allah aku yang mendapat berita bagai hilang sebelah kaki , kaku tanpa kata-kata .. malam itu aku ta dapat lelapkan mata terbayang apa yang bakal berlaku .. mujurlah ada kakak yang masih meyangi terpaksa bersengkang mata di hospital hingga pagi .
Paginya aku terus bergegas kehospital alhamdulilah tuhan terlalu agung dan meyayanginya, keadaanya stabil cuma bekas -bekas berjahit masih lagi terasa , tangan dihulur tanda kemaafan ...aku akur.. dan aku redha dengan ketentuan tuhan , itulah kasih sayang seorang kakak dan adiknya...

Tiada ulasan:

TERATAK UNGUBIRU

Foto saya
Dibesarkan dalam keluarga yang sederhana dengan 5 orang adik beradik , kerana kurang dimanjakan aku bertekad mencari ruang hidup sendiri membina masa depan sendiri kini aku semakin success .. aku berazam sekurang -kurang novelku dapat dikeluarkan ..amin..

Remembrances Song


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones